Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Facebook Instagram Zavřít
DOMŮ
ESHOP CUKRÁRNY SLUŽBY
KONTAKT NOVINKY O NÁS KARIÉRA
PŘIHLÁŠENÍ REGISTRACE
Hájek & Hájková s.r.o.

Cukrárna Hájek & Hájková

Cukrárny Hájek & Hájková se již několik let snaží uspokojit Vaše sladká přání. Denně Vám nabízíme nejen široký sortiment čerstvých dortů, sladkostí, zákusků, ale také chlebíčků a baget. Na své si přijdou i milovníci dobré kávy a zmrzliny.

Díky Vaší přízni naše společnost v tomto roce otevřela již v pořadí šestou pobočku. Děkujeme.

Naše výrobky můžete ochutnat v našich pobočkách Praha 4 - BB Centrum, Praha 5 – Smíchov, Praha 13 - Hůrka / Nové Butovice, Praha 10 - Štěrboholy, Černošice, Štěchovice a na Dobříši.

 

Příběh výroby dortů

Právě sedíte v cukrárně Hájek&Hájková s. r. o. a vychutnáváte si šálek kávy společně s lahodným dortem a výtečným chlebíčkem. Užíváte si právě teď tento moment…
Napadlo Vás někdy jakým procesem si dortík, kterého si právě vychutnáváte, musel projít?
Naše zaměstnankyně Martina chodí každý den do práce po 7. hodině ráno, potom co vysadí děti ve škole. Od 7. hodiny ráno peče veškeré korpusy, které odchází na všech 7 poboček. Po vytlučení vajec, navážení mouky a přidání ostatních ingrediencí, dává šlehat těsto, které trvá minimálně 20 minut, jelikož korpusů vyrábí vícero. Následovně vyleje těsto na plech a zapne konvektomat na příslušnou teplotu. Po necelé hodince pečení vytahuje korpusy z trouby. Následně se musí nechat vychladnout a Martina pokračuje v dalším pečení.
Korpus se předává na výrobu, kde denní směna zakládá všechny dorty. Denní směna si vyšlehává různé příchutě krému a odvažuje několik ingrediencí. Korpusy musí nejprve vykrojit příslušným ráfkem. Do spod klademe první vrstvu korpusu, vyšlehaný krém nalijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme, přikládáme další vrstvu korpusu a opět potřeme krémem, nakonec dáme poslední vrstvu korpusu a dort se donese do chladícího boxu. U některých dortíku vkládáme více vrstev krému a korpusu a používáme různé druhy protěrek jako je například čokoláda nebo navrchu plníme čerstvým ovocem.
Po procesu "zakládání" necháme dort několik hodin v chladícím boxu.
Okolo 7. hodiny večer přichází noční směna. Tato směna připravuje veškerý čerstvý sortiment - výrobky z odpalovaného těsta, koláče a jiné slané dobroty.
Následují dort, který byl několik hodin v chladícím boxu.
Vykrojíme ráfek a pomocí hladkého nože upravujeme krémem okraje a vrch dortu. Dále dort zdobíme například šlehačkovými pusinkami nebo ovocem a dort připravíme do bedny na příslušnou provozovnu a zadáme do chladícího boxu.
Ranní směna nastupuje ve 4. ráno a pomáhá řidičům, kteří jsou ve stejnou hodinu na výrobně, s kontrolou dortů na pobočky, franšízy, rozvozy pro odběratele či pro soukromé rozvozy.
Řidiči chladícím autem převážejí dort na pobočku.
Prodavačka přichází na prodejnu v 6 ráno, aby připravila obchod. Příprava trvá hodinku.
Příprava obsahuje naplnění vitríny, krájení dortů, a také obsluha strojů a ostatních důležitých úkonů.
Po otevření obchodu prodavačka zdobí dort různými posypkami, dekorami a ovocem.
Dort krájí na 8 – 12 kousků, záleží na typu dortu pomocí ostrých vroubkatých nožů, které se střídavě namáčení v horké vodě.
Posléze hledá cedulku s názvem, cenou a alergenama v příslušné kategorii.
Klade do vychlazené vitríny, kde doplňuje po vyprodání zboží.
Přichází zákazník a vybírá očima, na co má chuť, objednává kávu, platí a zasedá k vytouženému dortíku a voňavé kávě.